Real Madrid Resort Island in de VAE

2012-03-RealMadrid

De bekende Spaanse voetbalclub Real Madrid, heeft plannen om in de Verenigde Arabische Emiraten een groots opgezet vakantieoord te bouwen, met ook ruimte voor een pretpark.

 

Opening voorzien in 2015

De plannen passen in een strategie om hun aanwezigheid en bekendheid in het Midden-Oosten verder te vergroten. Het resort zou vooral inzetten op luxe en de kost van de constructie alleen al zou 1 miljard Euro bedragen. Het 'Real Madrid Resort Island' krijgt alvast de volledige ondersteuning van het bestuur van het Emiraat van Ras al-Khaimah.
In januari 2015 zou dit grootse project moeten klaar zijn en openen voor het publiek. Men mikt op 1 miljoen bezoekers per jaar. Met het Wereldkampioenschap in het Midden-Oosten (Qatar in 2022) in het vooruitzicht heeft men alvast een mooie extra gelegenheid om zo hun positie in Azië te versterken.

Over het themapark zijn nog niet veel gegevens vrijgegeven: er komt een achtbaan en een waterpark. Er komt een vijfsterrenhotel met 450 kamers, een shopping center, een jachthaven, een museum over voetbal en Real Madrid in het bijzonder.
De hoofdattractie wordt een voetbalstadion met een open kant naar de zee toe, met plaats voor 2000 mensen.
 

2012-03-RealMadrid-nieuws