Mr. Freeze achterstevoren in Six Flags over Texas

2012-03-SFoT-Freeze

In het Amerikaanse pretpark Six Flags over Texas hebben ze vorig jaar de houten achtbaan Texas Giant al een grote make-over gegeven, nu doet men dit bescheiden over met een andere populaire achtbaan: Mr. Freeze

 

Mr. Freeze: Reverse Blast

Hier wordt niet het ganse spoor vervangen, maar zal de trein achterwaarts rijden. Op zich is dit niet zo’n merkwaardig feit, ware het niet dat deze attractie een stevige launch coaster is, een ontwerp van Premier Rides. In minder dan 4 seconden worden mensen van 0 km/u tot 110 km/u gekatapulteerd. De trein gaat dan eerst door een inverterend top hat element, duikt dan in een grote overhellende bocht om tot slot vertikaal omhoog te gaan. Hierna volgt de weg in de andere richting terug: hier dus voorwaarts.

2012-03-MrFreeze-nieuwsDeze shuttle coaster is bijzonder populair. Ook dezelfde versie in Six Flags St. Louis zal wellicht een gelijkaardige transformatie doormaken. Om de capaciteit te verhogen, is er een dubbelstation, waarbij afwisselend de treinen richting lanceer gedeelte geplaatst worden.
De attractie wordt hernoemd naar Mr. Freeze: Reverse Blast, om zo aan te duiden dat de “coolste” achtbaan ter wereld nog cooler wordt. Hiermee wordt verwezen naar de schurk Mr. Freeze, bekend van de Batmanverhalen en destijds nog vormgegeven door Arnold Schwarzenegger.