Arthur l’Aventure 4D in Futuroscope, beste attractie 2011 voor TEA

2012-03-Futuroscope-TEA

Op 17 maart kreeg Futuroscope alvast een bijzonder mooi cadeau tijdens hun jubileumjaar voor het 25-jarig bestaan van het park: de internationale organisatie TEA bekroonde de attractie Arthur l’Aventure 4D als beste attractie in 2011.

 

Eerste Franse attractie op erelijst TEA

Deze attractie in Futuroscope is een geavanceerde 4D-attractie met enkele leuke nooit geziene 4D-effecten. De film van deze attractie is een lang fragment uit de leuke film over Arthur en de Minimoys, een volkje dat piepklein in de tuin van Arthur’s grootvader leeft. Deze gedeeltelijke animatiefilm is van de hand van Luc Besson, de bekende Franse regisseur en wordt geprojecteerd op een IMAX-doek van 900m². De bezoekers nemen plaats in een kever, die als simulator fungeert, die de bezoekers doorheen de spannende achtervolging uit de tweede film van de trilogie loodst. Uiteraard worden de gasten verrast met allerlei verscheidene effecten.

De huldiging van de TEA awards vond plaats in het Disneyland Hotel in het Californische Anaheim. TEA is de Themed Entertainment Association, een professionele organisatie van attractieparken en de industrie hierrond.
Het is de eerste keer dat een Franse attractie op de erelijst komt te staan.
 

2012-03-Futuroscope-TEA-nieuws2
van links naar rechts:
Rodolphe Bouin & Marjorie Scherrie van Futuroscope
Florence Aldelbrecht, June de Raad en Jan Maarten de Raad van Jora Vision

Jora Vision is verantwoordelijk voor alle thematisering in het project, deze werd ontwikkeld aan de hand van schetsen schetsen van Luc Besson. De thematisering betreft de inkomszone van de attractie, de wachtrij, de winkel maar ook de mooie voertuigen. Ook de special effects in de wachtrij werden door Jora Vision geïmplementeerd. Projectleider was Alex Goethals, een Belg. Ook Koen Vermeulen, een bekende Belgische lichtontwerper, maakte deel uit van het team om deze attractie tot een succes te doen leiden.

De projectie apparatuur en IMAX scherm waren al aanwezig. De film werd gemaakt door het team van Eurocorp. De grootste uitdaging was om al deze elementen samen te voegen: denk maar aan het aanpassen van al die special effects in de voertuigen en het afstemmen van de film op de bestaande projectie. 

Lees meer over deze attractie
 

2012-03-Futuroscope-TEA-nieuws