2012-03-MichaelSevernLamb

Michael Severn Lamb overleed vorige maand op 63-jarige leeftijd. De man was de voormalige CEO van Severn-Lamb, het Britse bedrijf gespecialiseerd in verschillende transportsystemen.

 

Man maakte Severn-Lamb groot

Michael was de zoon van de oprichter Peter Severn Lamb. Hij werd geboren in het Britse Stratford-upon-Avon. Hij was een binnenhuisarchitect maar vervoegde het familiebedrijf in 1975 als CEO toen zijn vader kwam te overlijden. Onder de leiding van Michael groeide het bedrijf uit van een relatief klein schaalmodellen bedrijf tot een grote speler in de ontspanningssector, waarbij ze gespecialiseerd waren in het bouwen van treinen voor pretparken, gaande van het lokale Drayton Manor Theme Park tot gerenommeerde parken zoals de Walt Disney Company, Busch Entertainment Corporation en Merlin Entertainments. Naast de grootschalige treinen bouwde het bedrijf ook een secure reputatie uit wat betreft monorailsystemen of eenvoudige wagen-attracties. Het bedrijf scoorde vooral hoog omwille van hun fantastische ontwerpen, oog voor detail en de sterke ervaring.

Omwille van voortdurende gezondheidsproblemen gaf Michael de leiding over aan zijn zoon Patrick in 2004. Hij overleed op 7 februari aan de gevolgen van een zeldzame kanker.
 

2012-03-MichaelSevernLamb-news