Blackpool Pleasure Beach renoveert Irn Bru Revolution

2012-03-BlackpPleasB-Revolution

De iconische achtbaan Revolution uit het Britse Blackpool Pleasure Beach, voorheen bekend als Europa’s rollercoaster hoofdstad, ondergaat een heuse make-over alvorens het seizoen begint.

 

Revolution ingepakt

2012-03-BlackpPleasB-Revolution-nieuwsDeze achtbaan was Europa’s eerste stalen achtbaan die een 360° looping had. De achtbaan is een zogenaamde shuttle coaster van het Amerikaanse Arrow Dynamics dat failliet ging en werd overgekocht door S&S Power. De achtbaan opende in 1979 en was lange tijd de enige achtbaan met een inversie-element in het park tot Infusion vanuit Pleasureland Southport overkwam. Het aparte van deze achtbaan is dat men tot 17m hoog moet wandelen om tot in het station te geraken. De trein krijgt een matige lancering en duikt dan naar beneden, doorheen de looping, en gaat dan weer omhoog naar een ander vlak stuk spoor. Daar wordt de trein achterwaarts terug gelanceerd. Men moet 1m27 groot zijn om de attractie te mogen betreden.

De achtbaan kreeg door sponsoring van Irn Bru de naam Irn Bru Revolution. Het gerucht doet de ronde dat men mogelijk van sponsor wisselt. Wat vaststaat is dat momenteel de looping helemaal verpakt is en een metalen kleur zal krijgen, zeer industrieel.