Jubileumfeest in Mondo Verde

2012-03-MondoVerde10

Mondo Verde bestaat binnenkort 10 jaar en dat moet gevierd worden. Het Nederlandse park viert deze gebeurtenis tijdens een ganse jubileumweek van 24 maart t/m 1 april 2012.

 

Wereldtuinen bestaan 10 jaar

In feite is het zelfs dubbel feest, want in 2007 nam de familie van der Honing de voormalige “wereldtuinen” over. Uiteraard worden er verschillende activiteiten georganiseerd om de jubileumweek in Mondo Verde het feestelijke karakter te geven dat past bij deze gedenkwaardige gebeurtenis.

2012-03-MondoVerde10-nieuws2Bij de opening van het themapark in 2002 waren alle ogen gericht op de schitterend aangelegde wereldtuinen, die onder de strakke hand van ontwerper Niek Roozen gestalte kregen. Zijn ontwerp was geïnspireerd op de schetsen van de oorspronkelijke geestesvader, de Heer van Strijthagen, die enkele eeuwen geleden in Kasteel Strijthagen woonde en er over droomde om zijn landerijen om te toveren tot een levendige herinnering aan de vele ontdekkingstochten die hij maakte. Zijn originele schetsen werden in 1997 in een oude kist gevonden en toonden zinnenprikkelende impressies van tuinen en gebouwen uit de hele wereld. Als ode aan deze Limburgse avonturier werd zijn droom in 2002 verwezenlijkt.

Nadat in 2007 bleek dat de commerciële uitbating niet het gewenste resultaat opleverde, kwam het park in de verkoop en besloot familie van der Honing het park over te nemen. Gelijk na deze overname werd besloten om de thema’s rondom de wereldtuinen verder te verdiepen, om het park aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Zo werd de dierencollectie uitgebreid met specifieke diersoorten uit de afzonderlijke landen en is er een link gelegd tussen (veelal) bedreigde diersoorten en de menselijke invloed op hun natuurlijke habitat. De vele diersoorten hebben een enorme aantrekkingskracht op bezoekers en zorgen voor de nodige interactie. Ook het besluit om enkele attracties te plaatsen heeft zijn uitwerking niet gemist: kinderen komen ook nu met veel plezier hun dag doorbrengen in Mondo Verde.

Zo is uiteindelijk het themapark rondom de wereldtuinen in de afgelopen 5 jaar onder invloed van familie van der Honing getransformeerd naar een waar familiepark, waar 3 generaties gedurende 365 dagen per jaar, en dit jaar zelfs 366 dagen, hun hart kunnen ophalen bij al het moois dat Mondo Verde te bieden heeft. In 10 jaar tijd is het park uitgegroeid tot een volwaardige toeristische trekpleister dat tot ver over de landsgrenzen heen bekendheid geniet. Daarom ook zal het 10-jarig bestaan eind maart 2012 groots gevierd gaan worden.

Deze mijlpaal wil Familiepark Mondo Verde natuurlijk samen met alle bezoekers vieren. Zo trakteert Mondo Verde alle jaarkaarthouders de hele week op gratis koffie met gebak.

2012-03-MondoVerde10-nieuws1Bezoekers met een dagentree, die nog geen jaarkaart hebben, mogen het park tijdens de jubileumweek bezoeken tegen het sterk gereduceerde feesttarief van €9,00 (normaal €15,00). Bovendien kunnen de bezoekers tijdens de ganse jubileumweek een jaarkaart bestellen voor slechts €25,00. De betaalde dagentree krijgen bezoekers dan (alleen op de dag van hun bezoek) terug betaald.

De allerjongsten kunnen deelnemen aan de Mondo Verde kleurwedstrijd: hiervoor is een speciale jubileumkleurplaat die bij de parkreceptie afgehaald kan worden of eenvoudiger nog via de website kan uitgeprint worden. Het park roept alle kinderen op om hun tekentalenten hier volledig op los te laten, want de mooiste inzendingen worden tot winnaars van de kleurwedstrijd verkozen.

Er is gekozen voor drie leeftijdscategorieën: 3 t/m 5 jaar, 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De winnende artiesten ontvangen een grote pluche knuffelleeuw. Deze winnaars zullen bekend gemaakt worden op maandag 2 april 2012.