Disneyland's Matterhorn gesloten

2012-03-Disneyland-Matterhorn320

Zoals we eerder reeds hadden gecommuniceerd werd één van de populairste attracties uit het Californische Disneyland gesloten voor zes maanden om volledig onder handen genomen te worden.

 

Onderhoud van Disney's eerste achtbaan

2012-03-Disneyland-Matterhorn-newsMatterhorn opende in 1959 en was de allereerste Disney-achtbaan. Het idee voor deze attractie kwam van Walt Disney zelf, die in Zwitserland de Alpen had bezocht. Hij staarde uren naar de mooie omgeving en stuurde ten slotte een postkaart met de besneeuwde bergtoppen naar zijn ingenieurs met de boodschap: “Bouw dit!”.
Matterhorn is daardoor vandaag zelf nog één van de Disney attracties die meteen in het oog springt, omwille van de berg waarin deze achtbaan werd ingebouwd. Deze stalen achtbaan wordt wel eens een bobsled coaster genoemd, al lijkt ons dit niet helemaal correct, vermits de trein (in de vorm van een bobslee) op sporen rijdt, en niet in een vrije baan. Het waren wel de allereerste sporen die cirkelvormig waren. Hierdoor kon men veel beter bochten inwerken. Zeker in die tijd waar de sporen eerder plat waren.

Tijdens deze periode van zes maanden zal de attractie nieuwe treintjes krijgen, de berg zelf zal volledig heropgefrist en geschilderd worden, het poortjessysteem in het station zal vervangen worden, de wachtrij zal een aanpassing krijgen en de thematisatie en belichting krijgen een update.

De ritbeleving zou volgens een woordvoerder van Disneyland niet veranderd worden. Ook blijft het concept onaangeroerd. Er gingen immers stemmen rond dat het verhaal zou aangepast worden naar één of andere avonturenfilm van Disney.
Al weet je nooit met Disney natuurlijk. Maar wat het ook wordt, één ding is zeker: deze verouderde attractie had wel een grondige herziening nodig.
Het kostenplaatje voor de opfrissing zou zo’n 1 miljoen dollar bedragen.