Walibi nu ook aanwezig in Les Menuires

2012-02-WalibiSki

Met Compagnie des Alpes als moederhuis van Walibi, en tevens sterk aanwezig in de Alpen met 11 grote ski-gebieden, was het nieuws dat Walibi een eigen ski-piste ging krijgen geen grote verrassing. Of toch?

 

Walibi krijgt eigen skipiste in de Alpen

"Hey vrienden, wat doen jullie? Ik ga alvast de sneeuw trotseren!" kondigde Walibi vorige week nog op zijn Facebook pagina aan. Eén jaar na de lancering van de nieuwe leefwereld van Walibi, krijgen hij en zijn tweelingbroer Squad hun eigen skipiste in de Franse Alpen.
Voor het eerst sinds zijn ontstaan exporteert en diversifieert Walibi zich.

2012-02-WalibiSki-180Deze zogenaamde Walibi Gliss familiefun zone bevindt zich in het Franse skidomein Les Menuires in de Alpen. Op 1850m berghoogte is een volledige zone geweid aan de twee rockgroepen "W.A.B." en "The SkunX".
Op het programma staan er leuke uitdagingen: een chrono-slalom W.A.B, een boardercross The SkunX, muzikale challenges en bij het toekomen een foto op het winnaarspodium. Walibi en Squad blijven, buiten de parken en over de bergen heen, kinderen aanzetten tot het verleggen van hun eigen grenzen, het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen talenten, op een leuke, sportieve en muzikale manier.

De stations van Courchevel, La Tania, Méribel, Brides-les-Bains, Les Menuires - Saint Martin de Belleville, Val Thorens en Orelle vormen samen het "Domaine des 3 Vallées". Het domein bestaat uit 600 km aan skipistes, 174 liften en is het grootste skidomein ter wereld.
Het domein Les Menuires - Saint Martin ontvangt met haar 160km aan pistes ongeveer 10.000 skiërs per dag en is bereikbaar via 33 verschillende liften.