2012-02-BillyBH-ijs

Nederland is al dagenlang in de ban van het schaatsen. Zou de Elfstedentocht er dan eindelijk komen? Ook bij BillyBird Park Hemelrijk staat de telefoon roodgloeiend, want iedereen wil weten of het al mogelijk is om op de plas te schaatsen.

 

Schaatsgekte in BillyBird Hemelrijk

Het goede nieuws: zoals het er nu uitziet, kan men dit weekend maar liefst twee dagen lang bij Hemelrijk terecht voor de Elfsterrentocht!

De laatste keer dat de plas volledig dichtvroor en er naar hartenlust geschaatst kon worden op de plas van Hemelrijk, was in hetzelfde jaar als de laatste Elfstedentocht in Nederland plaatsvond: 1997.
Fanatieke schaatsers die destijds de tocht bij Hemelrijk volledig uitreden, hebben de Hemelrijkbeker waarschijnlijk nog bewaard. Goed nieuws voor hen en alle andere schaatsfans; wanneer het zaterdag en zondag veilig is om te schaatsen op de plas, kan men er twee dagen lang de Elfsterrentocht schaatsen! Geen 200 km zoals de nationale variant, maar 5,5 km in 11 rondes, zodat iedereen kan deelnemen.


Oranje muts en medaille

2012-02-BillyBH-ijs-nieuwsWie de Elfsterrentocht ‘officieel’ wil gaan afleggen (vrij schaatsen kan ook), kan in het park voor € 2,50 een stempelkaart kopen. Bij deze stempelkaart ontvang je een oranje Unox muts en wanneer je de kaart achteraf met 11 stempels inlevert (= 5,5 km), ontvang je de officiële Elfsterrentocht-medaille!
De echte diehards kunnen nog voor het dubbele aantal kilometers gaan; zij krijgen de extra twaalfde ‘rode stempel’! Uiteraard is er dit weekend ook gratis friet voor iedereen, want deze actie loopt nog door tot en met Carnaval en er is ook heerlijke erwtensoep en chocomel verkrijgbaar.

Wanneer de Elfstedentocht dit weekend plaatsvindt, zal deze uiteraard ook bij Hemelrijk op een scherm worden vertoond.

Het Nederlandse park is dit weekend* geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur, toegang tot het park is tot 20.00 uur. Na 17.00 uur betaalt men nog slechts € 2,50 p.p. entree, voor abonnementhouders is de toegang gratis (excl. deelname Elfsterrentocht).

Haal je ijzers maar alvast uit het vet, want de kans dat de Elfsterrentocht er dit weekend komt, is zeer groot! Houd de actuele informatie* op www.billybird.nl in de gaten.

* De Elfsterrentocht vindt te allen tijde plaats onder voorbehoud. Indien de situatie niet voldoende veilig wordt geacht, zal de tocht geen doorgang vinden en zijn de normale openingstijden van kracht.