Galveston's Pleasure Pier opent in mei

2012-01-PleasurePier

Het Texaanse Galveston's Pleasure Pier zal in mei de deuren van het gerenoveerde pretpark op de pier openen. Hiermee wil men de glorie van de jaren ’40 terug brengen, toen het park een absolute trekpleister was.

 

Debuut van Gerstlauers 8-persoonstrein

Er werd zo’n 60 miljoen dollar geïnvesteerd om het park nieuw leven in te blazen. In 1965 verdween het park toen het Flagship Hotel de locatie innam. Sinds begin vorig jaar werkte men hard om na de afbraak van het hotel de pier opnieuw een toeristische bestemming te geven. Het doel wordt om een permanent park te blijven en een imago op te bouwen zoals andere bekende parken, denk maar aan Coney Island’s Luna Park of Santa Monica Pier.

2012-01-PleasurePier180Ondertussen werd al bekend welke attracties de pier zullen opvrolijken: er komt ondermeer een dubbeldek paardenmolen, een 33m hoog reuzenrad, een waterbaan, en als hoogtepunt een achtbaan. Deze achtbaan wordt een Eurofighter-model van Gerstlauer, zoals Typhoon in Bobbejaanland. De compacte layout zal toch 4 inversies tellen, en uiteraard ook de typerende verticale lift hill en +90° drop. Innoverend bij deze achtbaan is het feit dat Gerstlauer hier hun nieuwste treintjes voorstelt, met plaats voor 8 passagiers, en met een heupbeugelsysteem in plaats van de conventionele schouderbeugel. De ganse achtbaan staat gemonteerd op een stalen skelet in plaats van een betonnen verankering. De ganse achtbaan werd zodanig ontworpen dat de struktuur orkanen zou moeten kunnen trotseren. Het park is immers gelegen aan de Golf van Mexico.