Cyclone ondergaat een facelift

2012-02-ConeyIsland-Cyclone

Eén van de meest bekende en iconische houten achtbanen ter wereld is zonder twijfel Cyclone in Coney Island, vlakbij New York City. De legendarische baan ondergaat momenteel enkele verbeteringswerken.

 

Legendarische baan in handen van GCI

2012-02-ConeyIsland-Cyclone-nieuwsDeze achtbaan opende in 1927 en inspireerde verschillende andere bedrijven om een gelijkaardig houten ontwerp neer te zetten, of een variant ervan. Na de heropwaardering van Coney Island met de inbreng van verschillende nieuwe attracties van Zamperla, steeg ook de populariteit opnieuw van deze fantastische achtbaan. Toch werd duidelijk dat de tand des tijds niet heeft stilgestaan en dat een grondige renovatie nodig was om de achtbaan in ere te laten herstellen. Hiervoor werd het Amerikaanse GCI, Great Coasters International, voor aangesproken. Deze fabrikant heeft de laatste jaren bewezen door te werken met innovatieve technieken om comfortabele houten achtbanen te ontwerpen, met een hoge thrill-factor.

Het renovatieproces zal in verschillende stappen gebeuren tijdens het laagseizoen. Momenteel is het de beurt aan de First drop. Het is niet duidelijk over hoeveel tijd het project gespreid wordt, maar aan het einde van de rit zullen ook nieuwe treinen in dienst worden genomen, die toch een knipoog bieden aan het verleden van deze prachtachtbaan.