2012-01-AT-Xsector

De X-Sector van het Britse toppark Alton Towers zal er helemaal anders uitzien nu bevestigd werd dat zowel Enterprise als Submission verdwijnen uit het park.

 

Vaarwel aan Submission en Enterprise

Het park bevestigde dat deze attracties, die toch algemeen aanzien werden als serieuze thrill-rides, zullen sluiten tijdens het nieuwe seizoen, zodat men de ruimtes kan voorbereiden voor nieuwe projecten. Oblivion en de rest van het gebied blijven uiteraard open, ook het nieuwe restaurant Fried Chicken Company.

2012-01-AT-Xsector180Enterprise is een draaimolen van Huss Rides, die de bezoekers ondersteboven brengt en hen een heerlijke rit bezorgt. Deze attractie was ondertussen 28 jaar oud, meteen ook de oudste attractie van het resort. De attractie kende nauwelijks defecten en was bijzonder geliefd bij het publiek.

Submission is een ander verhaal. Deze attractie is een double invertor van het Amerikaanse bedrijf Chance Rides: het brengt de bezoeker via een arm en tegendraadse richting in verschillende posities die niet altijd even fijn aanvoelden. Bovendien werd vaak maar 1 arm van de rit gebruikt, terwijl het effect met twee armen in beweging toch leuker was.

Het park liet in het midden of de attracties in 2013 zullen geherpositioneerd worden, of eventueel verhuizen naar één van de zusterparken. In 2013 pakt het park uit met een nieuwe achtbaan van Gerstlauer, bekend onder codenaam SW7.