Bellewaerde Park zoekt Stars

2012-01-BellewaerdeStars320

Het pretparkseizoen is nog niet begonnen, maar de pretparken beginnen alvast met het aanwerven van medewerkers. Voor dit seizoen pakt Bellewaerde Park de sollicitaties anders aan.

 

Ben jij de ster die het park zoekt?

Tot vorig jaar werden er in het voorjaar jobdagen georganiseerd in Bellewaerde Park, maar dit seizoen worden de sollicitaties anders , maar dit jaar gebeuren de sollicitaties in Bellewaerde Park op een andere manier: de sollicitaties worden vooraf bekeken en wie in aanmerking komt, wordt opgebeld voor een verkennend gesprek. Gemotiveerde kandidaten worden vervolgens uitgenodigd naar een van de “jobateliers” gedurende de komende weken.

 
Stars 4 stars

Bellewaerde Park licht alvast toe: "De nieuwe methode kadert in het HRM-concept 'STARS'. Bij de eerste kennismaking tijdens de jobateliers willen we de sollicitanten warm onthalen zodat ze zich meteen welkom voelen. Precies dit gevoel willen wij hen op hun beurt laten overbrengen bij onze bezoekers, die een star-treatment verdienen!"

Tijdens de jobateliers wil het Westvlaamse pretpark-dierenpark op een innovatieve manier te werk gaan om nieuwe “stars” aan te werven! Er wordt afgestapt van het standaard sollicitatiegesprek, waarvoor de kandidaten vaak zenuwachtig zijn: in plaats daarvan krijgen de sollicitanten enkele verrassende opdrachten in groep waarbij de groepsdynamiek en competenties van de kandidaten geobserveerd worden.

Het voordeel van deze aanpak is dat alles in een losse, ongedwongen sfeer kan plaats vinden en dat we de kandidaten langer zien dan bij een klassiek sollicitatiegesprek. Een dynamische aanpak die toelaat om de sociale vaardigheden te ontdekken en te polsen naar de motivatie van de kandidaten.

 
Oproep

Bellewaerde Park zoekt enthousiaste mensen die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen en die elke bezoeker als een echte “ster” behandelen. Zowel jonge mensen als 50-plussers, fulltimers, deeltijdse medewerkers of weekendwerkers zijn welkom. Mensen kunnen zich melden via jobs@bellewaerdepark.be, via het online sollicitatieformulier op www.bellewaerdepark.be of telefonisch via 057 46 86 86.

 

 2012-01-BellewaerdeStars-news