Grootste indoor-achtbaan in China

2012-01-GreatMallofChina

Premier Rides, het Amerikaanse achtbanenbedrijf uit Baltimore, werd uitgekozen om ‘s werelds grootste indoor-achtbaan te ontwerpen dat het uithangbord moet worden van the Great Mall of China.

 

Premier Rides krijgt contract

De nieuwe rollercoaster zal worden ontworpen en gebouwd in de VS, om later naar China getransporteerd en opgebouwd te worden. Omwille van concurrentiële redenen wil men nog niet meteen gegevens vrijgeven, al is wel bekend dat men gebruik zal maken van de geavanceerde lanceertechnieken die de Premier Rides coasters kenmerken. Daarnaast zou de rit enkele unieke elementen bevatten. Het is nog wel tot 2013 aftellen tot de attractie opent.

De Great Mall of China bevindt zich in Yanjiao City, in de provincie Heibei, op zo’n 25 kilometer van de Internationale Luchthaven van Beijing. Naast de achtbaan en een bijhorend indoor pretparken, zal het complex voornamelijk grote winkels bevatten van bekende merken, veel entertainmentmogelijkheden en ook een waterpark.

Premier Rides won het contract toen Jim Seay, de directeur van Premier Rides, mee op handelsmissie was in China en er de projectontwikkelaars van Berjaya Great Mall of China Co. Ltd. ontmoette.