2012-01-CircusCircus

Circus Circus Resort in Las Vegas kondigde aan dat het vandaag een nieuwe attractie zal openen ter nagedachtenis van Chuck Jones, de geestelijke vader van bekende figuurtjes als Bugs Bunny, Daffy Duck en Wile E. Coyote.

 

De Looney Tunes cartoonist krijgt een attractie in Las Vegas

De nieuwe attractie krijgt de naam “the Chuck Jones Experience” en zal volledig in het teken staan van de gekende animatiefiguurtjes. Er komt uiteraard een cinema-zaaltje in de stijl van de jaren ’30, ook zal er een replica zijn van de animatie-studio van Jones, er komt een workshop ruimte waar men de knepen van de tekenfilm onder de knie leert krijgen en er is ook het meer speelse gedeelte, waar men allerlei geluidseffectjes en voice-overs kan uittesten.

Chuck Jones stierf in 2002. Men verwacht dat de attractie van zijn levenswerk bijzonder succesvol zou kunnen worden: de Looney Tunes zijn nog steeds bijzonder populair in de VS. Bovendien zou deze “tentoonstellingsruimte” de grootste in zijn soort zijn om het werk van Jones te eren: meer dan 250 creaties zijn te bewonderen. Het prijskaartje voor een bezoekje is niet meteen goedkoop te noemen: bijna 20 dollar voor volwassen en bijna 15 dollar voor kinderen. Men kan de Chuck Jones Experience vinden in het Circus Circus resort, in de Skyrise Tower, niet ver van Adventuredome, het indoor-pretpark van het resort.
 

2012-01-CircusCircus-news