Grevin Deutschland verkocht

2012-01-fortfun

Eind 2011, op 23 december, werd bekend gemaakt dat de internationale pretparkengroep Compagnie des Alpes Grevin Deutschland GmbH, waaronder Fort Fun Abenteuerland, heeft verkocht aan de One World Holding GmbH & Co KG.

 

Fort Fun in handen van familiebedrijf

Fort Fun is een toch wel bekend familiepark in Duitsland, op een uurtje rijden van Dortmund. Het park werd in 1967 opgericht en het groeide uit tot een gezellig pretparkje in een natuurlijke omgeving. Samen met Panorama-Park in Sauerland werd Fort Fun in 2002 overgenomen door het Franse Grévin (de groep rond Parc Astérix), dat in datzelfde jaar werd opgeslorpt door Compagnie des Alpes (ondertussen eigenaar van onder meer de Walibi-parken). Panorama-Park werd eerder al verkocht en dat park ging een toekomst verder als wildpark. Fort Fun komt nu terecht onder de vleugels van de familie Ziegler, eigenaar van de One World Holding.

Matthew Ziegler, het creatieve hoofd van de familie, licht alvast de beslissing toe om Fort Fun en Grevin Deutschland over te nemen: “We hebben in ons familiebedrijf enkele jaren geleden een herstructurering doorgevoerd om zo onze kernactiviteiten te herdefiniëren. De ontspanningssector heeft ons steeds enorm aangesproken, en toen de mogelijkheid er was, hadden we niet veel nodig om de onderhandelingen met Grévin Deutschland GmbH te voeren. We danken ook Compagnie des Alpes voor de snelle overdracht.
Met Fort Fun willen we graag groeien en onze ideeën realiseren. Nu het park gerund wordt door een familiebedrijf hopen we op een efficiënte en flexibele manier te kunnen werken om zo onze uitbreidingsplannen te kunnen verwezenlijken.”

De doelstellingen van de familie Ziegler zijn duidelijk: men wil het park graag terugplaatsen op de kaart, door er een internationaal themapark van te maken. In eerste instantie zal dit zijn door het huidige attractieaanbod en het vakantiepark Crocket Village terug in een goede staat te brengen. Men wil het park meer en langer openhouden en de mensen lokken met allerlei evenementen. Er zullen ook enkele nieuwe attracties geopend worden. Voor 2013 zou een nieuwe, grote attractie gepland staan.