Efteling investeert in opfrisbeurt van iconische attracties

2011-12-Efteling-Python

In 2012 bestaat de Efteling 60 jaar. Het park heeft voor deze bijzondere verjaardag reeds enkele nieuwigheden in petto om de bezoekers te verrassen. Maar daarnaast doet het park er ook alles aan om het huidige attractieaanbod up-to-date te houden.

 

Python krijgt nieuwe Vekoma-treinen

Recent nog werd de darkride Fata Morgana (een attractie die opende in 1986) aan een grondige opfrisbeurt onderworpen. Op dit moment is de Vekoma-achtbaan Python proefrondjes aan het draaien met de nieuwe treinen. Deze nieuwe treinen werden opnieuw door Vekoma ontworpen (de vorige versie was van Kumbak, het bedrijf dat initieel samenwerkte aan De Vliegende Hollander) en moeten de ritervaring een nieuw elan meegeven, waarbij de nadruk ligt op beleving en comfort. De nieuwste types van schouderbeugels werden geïntroduceerd en de trein zelf kreeg een opzienbarende rode slangenhuid. Bovendien zouden de nieuwe treinen ook bijzonder stil bollen, wat aangenaam is voor de mensen die in de omgeving zitten. De bezoekers aan boord van de Python zullen voortaan ook beter kunnen genieten van de rit doordat ze een veel beter zicht hebben. Als de proefritten erop zitten, dan zou de “vernieuwde” Python volgende week al moeten openen voor de bezoekers.
 

2011-12-Efteling-Python-nieuws2


Ondertussen zijn er ook nog verschillende bouwwerven in de Efteling. Zo is men volop bezig met de bouw van enkele nieuwe attracties naar aanloop van het 60-jarig jubileum: Aquanura, Polles Keuken en De Nieuwe Kleren van de Keizer zullen komend seizoen geïntroduceerd worden.

Momenteel kunnen de bezoekers genieten van de Winter Efteling, die loopt nog tot en met zondag 5 februari 2012, en is dagelijks open van 11 tot 18 uur. Elke zaterdag en zondag, en elke dag in de kerstvakantie (van 24 december t/m 8 januari) blijft het sprookjespark zelfs open tot 20 uur. Op Oudejaarsavond is de Winter Efteling open tot 1 uur (de attracties sluiten om middernacht).