2011-11-WBAU_GreenLantern

In December zal het in Australië gelegen Warner Bros. Movie World een nieuwe spectaculaire achtbaan openen, Green Lantern. Deze nieuwe achtbaan voegt alvast een nieuwe thrill-factor toe aan het filmthemapark.

 

Nieuwe rollercoaster voor Australisch filmpark

2011-11-WBAU_GreenLantern-nieuwsDe achtbaan is een zogenaamde El Loco rollercoaster van het Amerikaanse S&S, vooral gespecialiseerd in vrije val torens, en negatief in het nieuws omwille van de voortdurende vertragingen aan de werken in Ring°Werk aan de Nürburgring. De Green Lantern rollercoaster bestaat uit 488 meter groen staal, en heeft de steilste drop van het zuidelijke halfrond met 120°.
De Algemeen Directeur van het park, Bob White, kijkt alvast uit naar de opening. “Deze nieuwe achtbaan zal spectaculair scherpe bochten hebben, en zo’n 3,5 G trekken. De achtbaan haalt ene maximum snelheid van 66 km/u. Het wordt voor ons park een bijzonder unieke ervaring en zal zeker en vast een hit worden voor onze bezoekers.”

Green Lantern is gebaseerd op één van de vele superhelden die er bestaan. Onlangs mocht het publiek nog kennis maken met een film over deze held.
De achtbaan zal zeker tegen Kerstmis open zijn. Nieuwe shows en enkele nieuwe attracties moeten alvast het seizoen van het park succesvol maken.