Ontdek in 2013 Robot Land

2011-11-RobotLand

Enkele jaren geleden rezen er fantastische pretparkprojecten uit de grond in de Verenigde Arabische emiraten, met zeer ambitieuze themaparken die hun gelijke niet zouden kennen. Anno 2011 is gebleken dat de realiteit helemaal anders is...

 

Nieuw themapark voor Zuid-Korea

Nabij Seoul zal het alvast de concurrentie moeten aangaan met Everland (het tiende best bezochte pretpark ter wereld) en Lotte World (’s werelds grootste indoor pretpark). Robot Land zal dit initieel doen met een elftal attracties, 8 shows en enkele eyecatchers. Al blijft het koffiedik kijken of dit project daadwerkelijk het daglicht zou zien, want eerdere projecten zoals MGM Studios Park Korea, Paramount Movie Park Korea of Universal Studios Korea zijn een stille dood gestorven.

Toch geven we het ambitieuze project een kans op slagen. Met een target van 2,8 miljoen bezoekers op jaarbasis, mikt het park alvast bijzonder hoog. Het zou bovendien een boost moeten geven aan de robotica industrie in het technologisch land.

Er zijn wel enkele concept arts gelekt over het park, maar de plannen zijn nog steeds constant onder invloed van verandering. Toch geven ze een beeld wat de bezoeker kan verwachten. Zo zullen er vier themalanden komen: Robot Kingdom, Kidbot Village, Robotopia en Fun City. Deze zullen zich nabij een wateroppervlakte bevinden. Het geheel wordt verbonden met een centrale hub.

2011-11-RobotLand-nieuws2De absolute eyecatcher wordt de meer dan 100 meter hoge Taekwon V toren, een constructie gebaseerd op de robot uit een populaire Zuid-Koreaanse animatiefilm uit 1976. De attracties die voorlopig al bekend zouden zijn is een robocoaster-attractie (zoals Danse aves les robots in Futuroscope). Er zal een bijzonder groot reuzenrad zijn, met allerlei tandwielconstructies als decoratie. Een achtbaan in de stijl van de Japanse achtbaan Vanish zal ook niet ontbreken. Er komt een aquarium voor robotvissen en een boks-arena voor Real Steel gevechten tussen robotten. Qua attracties komt er ook nog een free fall tower, een waterattractie, een carrousel,… allemaal geïnspireerd door het robot thema.

Om een commercieel succes te garanderen wordt er samengewerkt met grote namen zoals 20th Century Fox, Warner Bros., Legoland, Disney,… om zo thematisatie en licenties voor namen te kunnen gebruiken. Zo zouden filmsets van enkele kraskrakers in het park te bewonderen zijn: "Minority Report" met Tom Cruise, "I, Robot" met Will Smith en "Matrix" met Keanu Reeves. Er zullen ook tentoonstellingen zijn gebaseerd op bekende films zoals Transformers en Star Wars.
 

2011-11-RobotLand-nieuws1