2011-11-MoreysPier

Een nieuw spectaculair project van GCI kan men binnenkort opvolgen in het Amerikaanse Morey's Pier, waar een houten achtbaan indrukwekkend zal slingeren in en rond de pier.

 

Indrukwekkende GCI coaster in de planning

Morey’s Pier in New Jersey zal in 2013 hun nieuwste achtbaan openen, een twister wooden rollercoaster van Great Coasters International, kortweg GCI. Deze Amerikaanse achtbanenbouwer heeft in Europa Joris en de Draak gebouwd, alsook Troy, en voor 2012 mag men Mythos in Europa-Park verwachten.

Het Amerikaanse kustpark was alvast onder de indruk dat ze een indrukwekkende achtbaan hebben besteld. De achtbaan zal een zeer uniek concept zijn: een lengte van zo’n 940 meter. De lift hill brengt de bezoeker 33,5m omhoog en duikt dan met een top van zo’n 80 km/u in een hoge snelheidstunnel onder de Surfside Pier, met een links-rechtse verrassingsknik.
Aan de boardwalk duikt de trein weer omhoog en zal via een brug en een lage heuvel tussen de pieren door duiken. Op Hunt’s Pier zijn er twists en heuvels, die airtime zullen garanderen. Als finale van de coaster is er nog een verrassende duik in de tunnel. Voor de treinen worden ook nu weer de Millennium Flyer treinen gebruikt, die een optimale beleving garanderen.

Het ontwerp is gebaseerd op het werk van de Spaanse architect Santiago Calatrava. De nieuwe achtbaan zal twee oudere attracties van Morey’s Pier vervangen: Wipe Out en Golden Nugget, een attractie die eerder al verhuisde naar Knoebels.
 

2011-11-MoreysPier-news