Thierry Meeùs Internationaal erelid van Les Clefs D’Or

2011-11-ThierryMeeus

Alain Vanderauwera, voorzitter van Les Clefs d’Or België, heeft de prestigieuze onderscheiding van ‘Internationaal erelid van Les Clefs D’Or’ toegekend aan Thierry Meeùs, de gedelegeerd bestuurder van Mini-Europe en Océade, voor zijn impact op het toerisme in Brussel.

 

Prestigieuze prijs voor CEO van Mini-Europa en Océade

Deze prijs werd uitgereikt tijdens de eerste samenkomst van de Belgische Conciërges van les Clefs d'Or en hun officiële partners (premiummerken en -diensten, zoals de winkels van Lancel, Tollet Jewels & Watches en la Truffe Noire). Deze bijeenkomst werd in het restaurant ‘Rouge Tomate’ georganiseerd door ‘Happy Few Communication - The Palaces Agency, het officiële  agentschap van ‘Les Clefs d'Or Belgium’. 

Een Conciërge van ‘Les Clefs d'Or’ is herkenbaar aan het symbool van de gekruiste sleutels op zijn uniform. Deze staan symbool voor een dienstverlening van uitzonderlijke kwaliteit. De Conciërges van ‘Les Clefs d'Or’ zijn altijd beschikbaar voor hun klanten en weten een antwoord op vragen over restaurantbezoeken, excursies, uitgaan, toeristische attracties en historische bezienswaardigheden, shopping, enz… Ze werken samen met de beste adresjes en kunnen zonder probleem een advies op maat verlenen.

De internationale vereniging ‘Les Clefs d'Or’ heeft 42 afdelingen in 61 landen (waaronder India sinds april 2011) en telt wereldwijd meer dan 3.500 leden.

De toekenning van de titel ‘Internationaal erelid van Les Clefs D’Or’ is een zeldzaam en prestigieus gebeuren. Deze wordt slechts één keer per jaar uitgereikt, na overleg van een internationale commissie en op voorstel van de landen die lid zijn. De titel huldigt een persoon die actief samenwerkt met de leden van Les Clefs d'Or en een exclusieve dienstverlening aan een veeleisend cliënteel aanbiedt. Dit jaar werd de titel toegekend aan Thierry Meeùs op de conventie in Toronto van 2011.

In zijn toespraak bracht Alain Vanderauwera, voorzitter van Les Clefs d'Or Belgium, hulde aan Thierry Meeùs voor zijn impact op het toerisme in Brussel, meer bepaald die op de grote hotels. Mini-Europe is een belangrijke attractie voor de hoofdstad: het miniatuurpark trekt veel buitenlandse toeristen aan die verblijven in de grote sterrenhotels, waaronder 18 Belgische hotels waar de 36 Conciërges van Les Clefs d'Or werkzaam zijn.

"Mini-Europe heeft vele partnerships met hotels in Brussel opgezet: ticketverkoop, Must of Brussels, gecombineerde bezoeken, partnerships tijdens bezoeken in het buitenland...", aldus Alain Vanderauwera.

Thierry Meeùs bedankte de vereniging "Les Clefs d'Or", want de schitterende resultaten van Oceade en Mini-Europe van afgelopen jaar zijn mede te danken aan de Conciërges van Les Clefs d’Or. Zij raden immers hun klanten aan om ons te komen bezoeken. ‘De leden van Les Clefs d'Or België zijn echte ambassadeurs van het toerisme in Brussel’, bevestigt Thierry Meeus.

Hij herinnert zich de allereerste meeting in 1990 in Mini-Europe met alle belanghebbenden in de Brusselse toerismesector: de TIB (de toeristische dienst), het bureau voor de promotie van het toerisme, de hoteleigenaars, de eigenaars van de attracties en de MIVB. ‘Toerisme is een zaak van iedereen en is een continue keten’, voegt hij eraan toe.
 

2011-11-ThierryMeeus-nieuws

Foto van links naar rechts :
Christian Locqueneux, General Manager van The Palaces Agency Happy Few Communication
Thierry Meeùs, Gedelegeerd bestuurder van Mini-Europe en Océade,
Alain Vanderauwera, Voorzitter van  Clefs d’Or Belgium ,
Philippe Steenbergen, Marketingdirecteur van Mini-Europe en Océade