Waals minister keurt nu pas plannen Walibi goed

2011-11-WB-Vuurwerk

Het Belgische Walibi-pretpark nabij Brussel heeft eindelijk de toelating gekregen voor meer nocturnes met vuurwerk. De heropening van Turbine blijft gepland maar is uitgesteld voor minstens een jaar.

 

Goed en slecht nieuws uit Walibi Belgium

Na een strijd van 2 jaar heeft de Waalse minister van Ruimtelijke Ordening, Philip Henry, eindelijk de officiële toelating gegeven betreffende de herziening van het aantal evenementen, die men mag houden. Concreet betekent dit voor het park dat men tot 10 nocturnes per jaar mag organiseren, en het park daarbij tot 23u00 open mag blijven.

In de marge werd ook eindelijk de renovatie van Turbine goedgekeurd. Dit was tot op heden nog steeds niet het geval. Daardoor loopt het project toch enige vertraging op, vermits het park nu pas echt op volle toeren kan beginnen aan het opknappen van deze Schwarzkopf klassieker, die nu toch al enige jaren stil staat.
De plannen omvatten een volledige overkapping van de achtbaan, dus ook de twee open eindes en de wachtrij aan de achterzijde van Turbine. Voor de herstelling moeten ook enkele onderdelen van de attractie hersteld worden. Men zou ook een nieuwe trein besteld hebben. In plaats van volgend seizoen reeds te genieten van deze leuke lanceerachtbaan, is het nog even afwachten en aftellen naar 2013, of zelfs een jaartje later alvorens de vernieuwde achtbaan zal heropenen.