Patent voor nieuwe panorama-attractie afgeleverd

2011-10-SkySpire

Er is een nieuw type observatietoren in ontwikkeling, een concept van US Thrill Rides en uitvinder Bill Kitchen. Deze torenattractie brengt de bezoekers via een spiraal naar boven, tot hoogtes van 100m.

 

US Thrill Rides presenteert SkySpire

Het concept is in feite bijzonder eenvoudig en heeft weg van de lift hill vorm die sommige Mack-achtbanen hanteren, namelijk een spiraal die de gondel naar boven leidt. Het lijkt een beetje op de spiraal van een snoepjesstok.
Het is uiteraard de vraag of er nog een markt voor is. Vele parken hebben immers een reuzenrad, een klassieke observatietoren of zelfs een zogenaamd flying island (zoals de Efteling) als panoramische attractie. Het voordeel ten opzichte van een reuzenrad en een Flying Island is dat deze SkySpire net als een klassieke observatietoren, niet heel veel oppervlakte inneemt.

Om de verkoop te stimuleren heft men uiteraard enkele extra’s bedacht: zo kunnen de bezoekers aan de top uitstappen en genieten van een hues 360° zicht over de regio of het park. Bovendien zullen de gondels luxueus zijn ingericht, met airconditioning. De fabrikant spreekt van 20 tot 200 gondels, die gebruikt kunnen worden en volledig uit glas bestaan, zodat bij de opwaartse rit ook al kan genoten worden van de omgeving. De capaciteit zou liggen tussen 1000-3000 bezoekers per uur, afhankelijk van het aantal gondels, en het type gondel.

Het traject zelf bestaat uit een dubbele spiraal, zodat er een spoor naar boven en een spoor naar beneden is. Op die manier kan men constant bezoekers op en af voeren.

Bill Kitchen is misschien een onbekende naam voor velen, maar de man had eerder gescoord met SkyCoaster, een veilig alternatief voor de booming bungee-attracties. SkyVenture is de indoor attractie waar mensen kunnen gaan skydiven. Ook de UniCoaster is van zijn hand, de draaimolen van Chance Morgan, waarbij de gondels apart kunnen draaien.