Sam's Town innoveert laser show

2011-10-LasVegas_MysticFalls

In Las Vegas debuteerde in Sam’s Town op de zogenaamde Boulder Strip een hernieuwde lasershow, met nieuwe muziek, gesofisticeerde effecten en een uitgebreid kleurenpallet.

 

Mystic Falls in nieuw kleedje

Deze nieuwe en gratis attractie kan men ’s avonds tot driemaal toe komen bewonderen. Het is gesitueerd in het indoor atrium tussen het casino en het buffetrestaurant van het hotel. Sam’s Town huurde enkele mensen in, die technologisch al enkele hoogstandjes hadden afgeleverd in Walt Disney World, Six Flags en Cirque du Soleil.
Het is de eerste serieuze hernieuwing van de show die in 1994 zijn debuut kende. Toen was het een 7 minuten durende showspel, met als centrale thema het wilde westen. De nieuwe show duurt maar liefst een kwartier en omvat uiteenlopende thema’s, waaronder een hommage aan stock car racing en Amerikaans patriottisme.

De Algemene Directeur van Sam’s Town, John Sou vertelde: “Onze show was gedateerd, onze muziek was ouderwets en onze technologie fel verouderd. We bekeken wat we hadden, en wilden veranderen, en gingen er vervolgens voluit voor.”
De vernieuwde show is een productie van Laser Show Design Inc., een bedrijf dat gebaseerd is in Orlando. Ze maken onder meer laser displays voor pretparken en planetariums. Het in Las Vegas gelegen DTB Technical Services stond dan weer in voor de belichting van de ganse ruimte. Zij hebben reeds meegewerkt aan verschillende producties van Cirque du Soleil, zoals “Love” en “O.”

Het nieuwe concept heeft ook verschillende wijzigingsmogelijkheden, afhankelijk van het seizoen: zo mag men voor de winterperiode al een variatie verwachten, met een andere soundtrack en kerstsfeerverlichting, maar ook met vallende sneeuw als extra effect.