Nieuw Amerikaans park in de maak?

2011-10-TennesseeStateFairgrounds

Momenteel ligt er een voorstel op tafel om de gronden van de Tennessee State Fairgrounds in Nashville te gebruiken voor een nieuw themapark. Dat is alvast één van de agendapunten die de Raad van Bestuur zullen bekijken.

 

Tennessee State Fairgrounds decor voor nieuw park?

Gemeenteraadslid Bruce Stanley stelt immers dat het grote gebied van de State Fairgrounds ideaal zouden zijn voor een nieuw themapark met attracties, games en andere vormen van entertainment. Op de gronden is er momenteel reeds een Nascar race-circuit, de zogenaamde Fairgrounds Speedway USA, waarvan voormalige nascar-piloten Bobby Hamilton Jr. en Chad Chaffin de eigenaars zijn. Het thema van het park zou logischerwijs wijzen in de richting van het racen, en meer bepaald nascar, bijzonder populair in de VS. Maar ook de country muziek zou een prominente plek krijgen in het park. Deze muziekstijl is bijzonder populair in Tennessee. De State Fairgrounds is vooral de thuisbasis van de jaarlijkse kermis en de beroemde vlooienmarkt…

Er zijn al enkele debatten geweest in de gemeenteraad wat men met het eeuwenoude grondgebied moet aanvangen. Op dit moment is het niet helemaal duidelijk wat de toekomst zal brengen. De jaarlijkse kermis zal minstens nog een jaar op deze locatie doorgaan, en de nascar race is bevestigd voor 2011 en 2012.