Dollywood dient klacht in tegen HUSS

2011-10-TimberTower

Het Amerikaanse pretpark Dollywood heeft een officiële klacht ingediend tegen attractiebouwer Huss, omwille van diverse problemen met Timber Tower, een attractie die men al heeft sinds 2006.

 

Timber Tower lijdt aan diverse problemen

2011-10-TimberTower_NEWSHet park eist 500.000 dollar van HUSS Park Attractions en HUSS Parts and Services, die verantwoordelijk zijn voor de bouw en onderhoud van Timber Tower. Deze attractie is een zogenaamde Topple Tower, zoals El Volador in Bellewaerde Park. Deze attractie is een torenattractie van 20 meter hoog, en brengt de bezoekers tot de top van de toren, waarna het begint rond te draaien om de as en heen en weer te bewegen over een waterfontein.

De klacht omschrijft contractbreuk, garantiebreuk en verwaarlozing. Sinds de opening kampt de attractie met allerlei problemen. Dieptepunt was zonder twijfel juni 2007 toen 38 bezoekers uren vast zaten in de attractie. Dollywood besloot om de attractie niet meer te openen, en wacht het verdict van de rechtbank af alvorens enig verder besluit te nemen betreffende deze attractie.