Cedar Fair dumpt California’s Great America

2011-09-GreatAmerica

De Amerikaanse pretparkengroep Cedar Fair, die vooral pretparken en waterparken in hun portfolio heeft, kondigde afgelopen week aan dat het één van hun parken, California's Great America, heeft verkocht aan JMA Ventures, LLC voor 70 miljoen dollar.

 

Park in handen van JMA Ventures

Het Californische pretpark California's Great America bevindt zich in Santa Clara. Het park opende in 1976 als Marriott's Great America en ging later door het leven als Paramount’s Great America alvorens het in 2006 werd overgenomen door Cedar Fair. Het park is vooral bekend als setting voor Beverly Hills Cop III.

“Onze beslissing om California's Great America was zeker geen gemakkelijke beslissing.”, aldus Dick Kinzel, de CEO van Cedar Fair. “Het betreft hier een heus kwaliteitspark, met fantastische medewerkers en een sterke positie op de markt. Geregeld maken we een balans op van ons portfolio aan parken, en we hebben op basis van die analyse een besluit genomen om in te gaan op een interessant zakenvoorstel dat ons werd gedaan. Die kans konden we niet laten liggen.”

De transactie moet nog bekrachtigd worden door de stadsraad van Santa Clara. Ook moet nog aan enkele voorwaarden voldaan worden, maar de intentie is er om in het laatste kwartaal van dit jaar nog de deal volledig rond te hebben. California's Great America is één van de grootste parken in het noorden van Californië, met meer dan 50 attracties.