2011-09-TivoliTitanic

Op zaterdag werd tussen 10u00 en 12u33 een waardevolle en onvervangbare halsketting gestolen uit de internationale tentoonstelling "Titanic - The Exhibition", die plaats vond in het Hans Christian Anderson Kasteel in het Kopenhaagse Tivoli Gardens.

 

Tivoli Gardens met de handen in het haar

Eén of meerdere dieven slaagden er blijkbaar in om tijdens de uren de vergulde ketting te ontvreemden. De politie is een onderzoek gestart, maar ze staan voor een raadsel: de vitrine was immers niet stukgeslagen en het alarm is niet afgegaan…

2011-09-TivoliTitanic-nieuws“De waardevolle halsketting behoorde toe aan Eleanor Wildener, een passagier uit Philadelphia die het zinken van de Titanic in 1912 overleefde en lid van de familie Widener, één van de rijkste families aan boord van de Titanic. Het halssnoer heeft een waarde van 14,000 Euro. Het zal voor de dieven moeilijk worden om het te verkopen, vermits het sierraad internationaal geseind staat nu.”, aldus Luis Ferreiro van Musealia, eigenaar van de tentoonstelling.

In 2012 is het alweer zo’n 100 jaar geleden dat deze scheepsramp gebeurde. 2207 mensen waren aan boord, waarvan meer dan 1500 passagiers het drama niet overleefden.
Op de tijdelijke tentoonstelling in Tivoli Gardens, die tot 30 december nog loopt, worden diverse voorwerpen uit het schip aan het publiek getoond, zoals aardewerk en scheepsornamenten. Er werd alvast een beloning van duizend euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot de terugkeer van het juweel.

Tivoli Gardens is een tot de verbeelding sprekend themapark in het centrum van Kopenhagen.