Attractie op Schiphol!

2011-09-triotech

Schiphol wordt de eerste luchthaven waar een 3D attractie zal kunnen bezocht worden. Het betreft een testperiode van 6 maanden, waar de zogenaamde 6D XD Theater van Triotech zal staan.

 

6D XD Theatre van Triotech in de luchthaven

Deze 6D XD Theatre biedt een intense doch realistische ervaring aan als een multi-seat 6D motion simulator attractie. Er zijn verschillende bewegingen per zitje mogelijk. Het avontuur wordt kracht bijgezet met geluid-, wind- en lichteffecten.

Gabi Salabi, VP Business Development bij Triotech licht alvast toe: “We zijn bijzonder trots om als wereldprimeur onze attractie in een luchthaven te mogen voorstellen. De luchthaven van Amsterdam, Schiphol, zal de eerste locatie zijn waar 6D XD Theatres te vinden zullen zijn. Het is een fantastische plek waar er een enorme diversiteit aan bezoekers is. We zijn dan ook bijzonder verheugd om via deze manier de mensen een nieuwe manier van film bekijken te kunnen aanbieden. De films zelf zijn slechts kortfilms, van zo’n 4 tot 5 minuten land, maar we hopen de mensen wel te kunnen overtuigen met deze unieke ervaring.”

De klantendirecteur van Schiphol, Otto Ambagtsheer, gaf aan de Nederlandse Daily News het volgende mee: “De opening van deze XD Theatre stelt de luchthaven in staat om hun pakket aan entertainmentproducten uit te breiden. Deze keuze past bovendien in onze ambitie om de Europese luchthaven met hoogste voorkeur te blijven. De nieuwe attractie is niet alleen een voordeel voor de reizigers maar ook voor familieleden die mensen komen oppikken, tot zelfs dagtoeristen die de luchthaven komen bezoeken.”