Plannen voor een Smurfen-pretpark

2011-09-SmurfChina

Momenteel zijn er plannen om in China een nieuwe thuis te maken voor de populaire kleine blauwe wezentjes, de Smurfen. Dit Smurfen-pretpark zou worden gebouwd in Chengdu, de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan province.

 

Nieuwe thuis voor de smurfen in China

Een Smurfenpretpark is voor de Europeanen zeker niet iets onbekend: in de jaren ’90 was er nabij Metz Big Bang Schtroumpf, het Smurfenpark. Het park transformeerde nog in Walibi Schroumpf, vooraleer het zijn licentie van de smurfen liet vallen en gewoon Walibi Lorraine werd. Momenteel gaat het park door het leven als Walygator Parc.

De Chinese variant zal worden gebouwd door Chengdu Teda Sino-Europe Construction Co., Ltd. in samenwerking met IMPS, een internationaal merchandising bedrijf, uit België. Hun samenwerkingsakkoord dateert al van juli vorig jaar! Het doel is om jaarlijks maar liefst 10 miljoen bezoekers aan te trekken. Hiermee zou het park een even belangrijke toeristische bestemming worden als de reuzenpanda’s van Chengdu.
De totale investering voor het project zou 20 miljard Yuan bedragen, zo’n 2,5 miljard Euro).

De smurfen zijn een creatie van de Belgische cartoonist Peyo. Ze zagen het levenslicht in 1958. Ze werden wereldwijd bekend omwille van hun animatieserie. Vrij recent nog kreeg hun populariteit een boost met de 3D-film “The Smurfs”. Ook in China werd de film hartelijk ontvangen, wat het succes voor een park zeker en vast een boost zal geven.