Delta Leisure Resort onder constructie

2011-09-Nig-deltaresort

In Nigeria is de constructie begonnen van het zogenaamde Delta Leisure Resort. Het resort zal gelegen zijn in twee steden, namelijk Warri en Asabe, beiden in de staat Delta. Het project zou zo’n 190 miljoen Euro kosten.

 

Groots resort in Nigerië

Het grootschalig opgezette resort is ontworpen om een grootse toeristische attractie te worden, een echte première voor West-Afrika. De eerste fase van het project zou tegen 2013 voltooid moeten zijn. Prinses Abiodun Oyefusi, de algemeen directeur van de Afrikaanse afdeling Sarner PFM, licht alvast toe: “Het Delta Leisure Resort zal een unieke attractie worden waarbij we Nigeria zullen helpen om extra toeristen aan te trekken.”

Het hoofdpark zal worden gebouwd in Warri, waarbij men vooral de cultuur van de regio wil laten weerspiegelen in het park. Men plant een waterpark te bouwen, enkele attracties, een luxueuze spa, een golfterrein, familie-entertainment, kinder-speeltuin, sport faciliteiten en uiteraard ook shopping gelegenheden. Daarnaast plant men ook enkele hotels en chalets te bouwen voor overnachtingsmogelijkheden.
De Oleri Brug, die momenteel nog in opbouw is, zal het park verbinden met het lokale wegennet, zodat men gemakkelijk toegang zal hebben tot het resort.

Ondertussen in Asaba, zal men een wildlife park bouwen, met oog op natuurbehoud en dierenbescherming.