Warner Cleveland Smith jr overleden

2011-09-WCleveland

Warner Cleveland Smith Jr. overleed op 4 september op 70-jarige leeftijd. De man stond aan het hoofd van allerlei parken. De laatste drie jaren was hij echter in de greep van dementie terecht gekomen.

 

Directeur van verschillende parken gestorven

Warner Cleveland Smith Jr werd in 1941 geboren in Jacksboro. Hij groeide op in Dallas, waar hij eveneens school liep. Aan de universiteit van Texas Arlington studeerde hij “business administration”.

Zijn carrière begon in Six Flags over Texas: hij was een attractie-bediener op de eerste dag dat het park open ging. Al snel maakte hij promotie en werd hij toezichthouder op de attracties.

Drie jaar later werd hij algemeen directeur voor alle operationele attracties op de Wereldtentoonstelling in New York. In de periode van 1966 tot 1969 stond hij aan het hoofd van Six Flags over Georgia. In 1969 promoveerde hij tot onderdirecteur van Six Flags Inc en kreeg hij een vaste plaats in de directieraad.

W. Cleveland Smith & Associates werd in 1971 opgericht, dat later werd hernoemd naar Fun Corporation of America. Cleveland was bovendien van 1972 tot 1982 onderdirecteur van Wynne Enterprises dat in handen was van Angus G. Wynne Jr., de oprichter.

Smith had ook directietitels in Lion Country Safari en Old Chicago. In 1982 werd hij algemeen directuer voor entertainment op de wereldtentoonstelling in Knoxville (in Tennessee). Van 1984 tot 1989 was hij directeur van de State Fair of Texas Midway.

Als ondervoorzitter van de overzeese Wet ‘n Wild parken, kwam Smith ook vaak in contact met George Millay, de oprichter van Sea World en Wet’n Wild. In deze job reisde de man veel, voor werk en voor plezier.