Orkaan Lee richt schade aan

2011-09-StormLee

Afgelopen week hebben verschillende parken afgezien toen de orkaan Irene over de oostkust van de VS raasde. Nu was het de beurt aan orkaan Lee die sommige parken verraste met enorme hoeveelheden water.

 

Knoebels en Hershey onder water

2011-09-HersheyStormLeeVooral Knoebels Amusement Park en Hersheypark waren slachtoffer van het barre weer. Beide parken moesten zelfs hun poorten sluiten: beide parken waren volledig ondergelopen door het water. Ze zullen nadien wellicht de mogelijke schade moeten opmeten.

In Hersheypark was er extra drama omdat het water veel sneller steeg dan voorspeld. Hun dierengedeelte, ZooAmerica, werd overspoeld door het water met een ongeziene snelheid. Dit was in de geschiedenis van het park nooit zo voorgevallen. Het team had reeds twee dagen eerder voorbereidingen getroffen en de evacuatie van de dieren begon gisterenmiddag, maar het water steeg zo snel dat niet alle dieren tijdig naar een hoger gelegen gebied konden geëvacueerd worden.

Omdat twee van hun buffels dreigden te verdrinken, werd besloten om de dieren te euthanaseren. Dit wekte alvast vele verbijsterde reacties op: het park werd verweten niet snel genoeg aan de evacuatie te zijn begonnen. In ieder geval was dit een bijzonder zwarte dag voor het park!