Investeringen voor Steel Pier

2011-09-SteelPier

Het Amerikaanse pretparkje Steel Pier in Atlantic City bestaat reeds 113 jaar, en wil de recente turndown graag ombuigen naar een positieve balans door nieuwe investeringen, met onder meer een nieuwe achtbaan en vele restauraties.

 

Terugkeer naar klassieke look & feel

Steel Pier was in haar hoogdagen de thuisbasis van entertainers zoals Charlie Chaplin, Frank Sinatra en zelfs The Rolling Stones. In de jaren ’30 bracht een waterski show de mensen in vervoering. Edgar Jones Steelman was destijds één van de mensen achter het stuur van de speedboot en zou later een bekende architect worden die bepalend was voor Atlantic City.

Zijn zoon Paul Steelman, eveneens een architect, heeft samen met enkele lokale investeerders de pier gekocht voor slechts 4,25 miljoen dollar. Ze hopen de gloriedagen terug te brengen naar de toch wat vervallen locatie.
In eerste instantie wil men nieuwe attracties introduceren om zo toch al het publiek terug te winnen. Zo zou er een achtbaan komen, die spectaculair ogend boven de oceaan zal gebouwd worden. Daarnaast voorziet men een meerjarenplan om alles te renoveren. Hierbij wil men een facelift geven, maar wel de charme van het park behouden, zodat zowel de oudere klanten als nieuwe, jonge bezoekers kunnen aangetrokken worden.

In de investeringsgroep zitten ook de broers Anthony, William and Charles Catanoso. Zij runden vroeger reeds Steel Pier samen met hun partner Ed Olwell. Ook hij is één van de partners voor de vernieuwde Steel Pier.
In een aparte deal met Trump hebben ze ook een overdekte Skybridge gekocht, die het park verbindt met de Taj Mahal. Dit is toch een oppervlakte van ruim 6000m², een ruimte waarin men wellicht een nachtclub en/of restaurant wil bouwen.