‘s Werelds hoogste rad in China

2011-09-ChinaFerris

Canton Tower in Guangzhou, hoofdstad van de provincie Guangdong in het zuidwesten van China, wordt de nieuwe thuishaven van een reuzenradattractie die de bezoekers een mooi en hoog panoramisch uitzicht zal bieden.

 

Reuzenrad op de 450 meter hoge Canton Tower

2011-09-ChinaFerris-nieuwsDe attractie is niet zoals een klassiek reuzenrad, het lijkt wel of men het rad heeft platgelegd. Maar omdat deze attractie op 450 meter hoogte gebouwd werd, wordt het beschouwd als ’s werelds hoogste reuzenradattractie.
De attractie is sinds vorige week geopend. 16 doorkijkgondels draaien rond op de top van de toren. Een ritje duurt zo’n 20 minuten. Men krijgt alvast een mooi 360° zicht op de stad en de omgeving. De attractie en de toren zijn zodanig gebouwd dat ze bestand moeten zijn tegen aardbevingen en hevige stormen.

Momenteel is het hoogste klassieke reuzenrad de Singapore Flyer, met een hoogte van 165 meter. Binnen een tweetal jaartjes zou Las Vegas met de Las Vegas High Roller die titel wegkapen (175 meter hoog). In Europa is momenteel the London Eye nog steeds de hoogste attractie, “slechts” 135 meter hoog.