King of Coasters in Alton Towers

2011-08-AT_Nemesis

In het Britse Alton Towers Resort stonden de afgelopen acht weken in teken van de verkiezing van “King of the Coasters”, om hierbij hun beste achtbaan te kronen tot absolute koning van de achtbanen.

 

Nemesis wordt tot koning gestemd

Na 8 weken stemmen verzamelen in het resort, en via een online module, werd Nemesis ruim verkozen tot de all-time-favorite… Met maar liefst 41% van de stemmen haalde deze fantastische inverted coaster het ruim voor Oblivion (21%), de diving coaster van het park. De viegende achtbaan Air was nipt derde met 20% van de stemmen. De top 5 werd vervolledigd met Th13teen, ’s werelds enige freefall coaster en Rita, een gelanceerde achtbaan.

De top 3 zijn allemaal achtbanen die gefabriceerd werden door Bolliger & Mabillard, het Zwitserse achtbanenbedrijf dat hoog aangeschreven staat bij zowel parken als bezoekers. Het bijzondere aan Nemesis is de ligging van de achtbaan. Omwille van hoogtebeperkingen, is de achtbaan deels in een kunstmatige ravijn ingegraven. Het maakt dat deze achtbaan een bijzonder beleving meegeeft. De achtbaan dateert van 1994 en reeds meer dan 50 miljoen mensen hebben deze parel reeds getemd. Qua statistieken is deze achtbaan zeker niet de meest indrukwekkende achtbaan, maar mensen die het park hebben bezocht en de achtbaan hebben uitgeprobeerd, zullen beamen dat deze achtbaan werkelijk subliem goed is.

Katherine Duckworth, hoofd van de klantenmarketing in Alton Towers Resort, bevestigt dit: “Nemesis is al altijd een bijzonder populaire achtbaan geweest. De stemming en het resultaat ervan geven aan dat zelfs na 17 jaar, dit monster niets van zijn aantrekkingskracht heeft verloren. Nemesis was als eerste Europese Inverted coaster een absolute pionier. We zijn blij dat we de achtbaan kunnen kronen als onze King of the Coasters.”