Uitstekend jaar voor Mini-Europe

2011-08-Mini_Europe

Ondanks het slechte weer kende Mini-Europe een goede maand augustus, waarin bijna records geëvenaard werden. Ook juli werd gekenmerkt door een grote stijging van het aantal bezoekers. Op basis van de voorbije maanden kan Mini-Europe dan ook nu al spreken van een uitzonderlijk jaar.

 

Ook Océade blikt terug op een goed seizoen!

In hartje Brussel, aan de voet van het Atomium, ligt Mini-Europe. In slechts enkele uurtjes kan men zo gans Europa ontdekken, in een typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. In totaal verwelkomde Mini-Europe in 2011 tot 10% meer bezoekers in vergelijking met het voorgaande jaar. Deze stijging was niet alleen te danken aan een toename van de Belgische bezoekers, maar vooral door de vele buitenlandse toeristen die het park kwamen ontdekken.

2011-08-Mini_Europe180Dit succes is het resultaat van de vele inspanningen (nieuwe animaties en de vele renovaties zoals die van ‘Sevilla’ en ‘Dover’) en van een aantal promotionele acties in het buitenland. Mini-Europa telde de voorbije maanden niet alleen meer Belgische bezoekers, die zich wellicht bewust waren van de onzekere toekomst van het park, maar ook veel meer buitenlandse bezoekers.

"Wat betreft de Europese bezoekers valt deze toename waarschijnlijk voor een deel te verklaren door de Arabische lente waardoor vele vakantiegangers liever op ons continent op vakantie gingen", verklaart Thierry Meeus, de gedelegeerd bestuurder van Mini-Europe. "Maar wij hebben eveneens de vruchten geplukt van de vele promotie-inspanningen bij onder andere de Indische touroperatoren".

2011-04-Oceade-newsVoor Océade was 2010 een uitzonderlijk goed jaar dankzij de vele belangrijke investeringen die toen werden gerealiseerd, het mooie weer en waarschijnlijk ook een beetje door de sluiting van Aqualibi. Het was dan ook moeilijk om nog betere resultaten te halen in 2011, zeker gezien het slechte weer in juli en augustus. De bezoekersaantallen daalden dan ook lichtjes, om te eindigen op hetzelfde niveau van 2009, wat op zich een heel goed jaar was voor Océade.

Een mooi resultaat dus dat mogelijk werd gemaakt door de belangrijke investeringen in de voorbije jaren. Sind januari heeft Océade geïnvesteerd in de Salto Angel, een familieglijbaan met 4 pistes. Deze glijbanen hebben de capaciteit van Océade vergroot en zorgden bovendien voor een nieuwe leuke beleving in het park. Deze zomer liet Océade eveneens een voetgangersbrug plaatsen om de toegang gemakkelijker te maken.

Met zijn 14 glijbanen en zijn ‘saunaland’ is Océade het grootste waterpretpark in België en het grootste recreatiepark in Brussel. 

Océade is gesloten van 7 november tot en met 15 december 2011. Tijdens deze periode zijn er herstellingswerken aan de twee grote waterglijbanen en de filter van de jacuzzi’s.

Tot slot willen wij alle fans van Océade op Facebook uitnodigen om een naam te vinden voor de waterglijbanen en het Caribisch thema van het waterpretpark. Wij wensen u alvast veel verbeelding en creativiteit toe!