Positieve balans voor Walibi

2011-08-Walibi-cijfers

Ondanks de kwakkelende zomer kan men in Walibi Belgium toch een positieve balans voorleggen voor de zomer 2011: het vernieuwde Aqualibi kende een enorm succes en de nieuwe show en nieuwe film zorgden voor droge voeten...

 

Investeren in indoor-attracties was goede keuze

Het Waverse park had in 2011 voornamelijk geïnvesteerd in overdekte attracties. De belangrijkste nieuwigheid was de heropening van een volledig hernieuwd aqualibi. Maar ook een nieuwe show en nieuwe film werden gepromoot. De nieuwe leefwereld rond Walibi en zijn tweelingbroer Squad werd begin dit jaar gelanceerd onder grote belangstelling. Eén van de belangrijkste nieuwigheden voor Walibi was dan ook de grote show “The Battle Show”, een gloednieuw spektakel van 25 minuten dat meerdere keren per dag werd opgevoerd in de overdekte Fabulous Arena met een capaciteit van 1500 personen. Ondertussen kwamen al bijna een kwart miljoen bezoekers een kijkje nemen.
Daarnaast kreeg Walibi ook zijn eigen film in 3D: Rokken’Roll. Deze leuke kortfilm duurt zo’n 9 minuten en brengt de avonturen van Walibi en zijn popband W.A.B op weg naar hun allereerste concert toont. Meer dan 300.000 bezoekers gingen de film reeds bekijken: een regelrechte boxoffice hit!

Ondanks het wisselvallige weer tijdens de zomerweekends, mocht Walibi toch een gemiddelde van 10.000 bezoekers per nocturne (op zaterdagen) noteren. Het hoogtepunt was zonder twijfel het verlengde weekend van 15 augustus: goed weer, een nocturne op zaterdag en een feestdag op maandag waren de juiste ingrediënten om qua bezoekerscijfers het hoogtepunt te bereiken.

De schoolvakantie is bijna gedaan, maar Walibi blijft ook nog de komende weekend geopend. Vanaf september tot na de herfstvakantie kan men terecht in het park tijdens de weekends. Check de kalender op de Walibi-website voor alle details. Pas op: op zondag 11 september en zaterdag 1 oktober is het park afgehuurd en kan men er niet terecht. Daarna is het aftellen naar het 11e Halloween Festival.