Nieuwe attractie voor kuststadje Weymouth

2011-08-MerlinObservationTower

In het Britse stadje Weymouth, aan de zuidkust van Engeland, kreeg Merlin Entertainment groen licht om een 53 meter hoge panoramische toren te bouwen als onderdeel van de vernieuwing van Festival Pier.

 

Torenattractie in Weymouth

Merlin heeft reeds een Sea Life attractie in Weymouth en daar komt dus een nieuwe attractie bij: een zogenaamde observatietoren, die 53 meter naar boven gaat en tegelijkertijd een 360° zicht aanbiedt. De goedkeuring komt niets te vroeg, want met de Olympische Spelen in het vooruitzicht hoopt men toch extra toeristen aan te trekken in 2012. De nieuwe toren zal een mooi zicht over het stadje en de omgeving bieden. Een ritje zal 10 minuten duren. Men hoopt dat deze nieuwe attractie een economische boost zou kunnen geven aan Festival Pier. Merlin investeert zo’n 3 miljoen Pond in de panoramische toren.

In het Verenigd Koninkrijk heeft Merlin Entertainments ondertussen reeds 24 attracties, met London Eye als één van de bekendste bestemmingen. Het Sea Life Centre in Weymouth was één van de eerste Merlin attracties en bestaat al zo’n 30 jaar.