Las Vegas Strip projecten

2011-08-LasVegas

De laatste decennia was Las Vegas een voorbeeld van uitzinnige bouwwerken en ontwikkelingen die buiten proporties waren om op die manier de toeristen te lokken naar deze gokstad.

 

Nieuwe ontwikkelingen aan de Las Vegas Strip

Omwille van het economische klimaat is de bouwdrift van de Amerikaan getemperd en hebben enkele grote investeerders de woestijn in Nevada verlaten. Las Vegas heeft verschillende projecten die half afgewerkt staan te wachten op hun voltooiing of op hun afbraak. Toch is de stad niet blijven stil staan, en kondigen zich enkele kleinschaligere projectjes aan die de skyline van Vegas weer eens kunnen gaan veranderen. Men kiest duidelijk voor minder ambitieuze projecten, die toch snel cash opleveren. 20% van de bezoekers aan Las Vegas neemt de tijd om een attractie bezoeken, ipv. een show of te gaan gokken. Vorig seizoen was er een lichte stijging van de inkomsten van de attracties in Las Vegas, zo’n 4%.

2011-08-LasVegas-nieuws2Naar voorbeeld van Londen en Singapore zal deze lichtstad wellicht in de nabije toekomst twee grote reuzenrad-attracties verwelkomen. Een eerste reuzenrad zal geopend worden in een nog te bouwen pretpark dat zich net over Mandalay Bay zal bevinden. Deze attractie zal zo’n 160m hoog zijn, en bij opening de hoogste in de VS.
Het andere rad zal later verrijzen tussen Flamingo en O’Sheas: hier zal bovendien een district van bars en restaurants komen met gezellige winkeltjes. Dit rad zou zo’n 180m hoog zijn. Een echt reuzen-rad dus…
Een ander project dat gepland is, is Parabounce, zeg maar botsauto’s in de lucht! De mensen zullen plaatsnemen in een soort luchtballon, die gevuld is met helium en men kan zo gaan “botsen” tegen te andere ballons in de lucht.
Nog op de strip krijgt Flamingo een make-over: een deel van het casino wordt omgetoverd in een zogenaamde Margaritaville. Treasure Island bouwt aan een Starbucks, vlakbij de Strip. Bellagio investeert dan weer in de vernieuwing van de kamers, zoals Wynn eerder in het voorjaar deed.