Coasterverhuis bij Six Flags: Déjà Vu wordt Goliath

2011-08-SFNE-GIB

Six Flags Magic Mountain zal op het einde van het seizoen Déja Vu, hun Giant Inverted Boomerang, of kortweg GIB, verhuizen naar zusterpark aan de andere kant van de VS, Six Flags New England. Déja Vu wordt hernoemd naar Goliath.

 

GIB voor Six Flags New England

Marketing Director van Six Flags New England, Jennifer Mance, is alvast opgetogen. Over het kostenplaatje van deze verhuis wil ze nog niet veel kwijt. Afgelopen seizoen had het Six Flags park, op anderhalf uurtje rijden van Boston, al een nieuwe achtbaan geopend, namelijk Gotham City Gauntlet Escape, maar ook deze rollercoaster was afkomstig uit een ander zusterpark. Het lijkt alvast een tendens om op die manier de kosten te drukken: men verhuist een attractie van het ene park naar het andere om die dan voor “nieuw” te slijten.
De mensen in Californië zullen er alvast niet rouwig om zijn, vermits Déjà Vu, de GIB in kwestie dus, een nogal ruwe reputatie heeft. Vraag is natuurlijk ook wat Six Flags Magic Mountain dan plant, want dit jaar heeft het park de titel van rollercoaster capital veroverd ten nadele van Cedar Point, men zal het aantal achtbanen toch in balans willen houden…

2011-08-SFNE-ShipwreckIn Six Flags New England zal een verouderde attractie moeten plaats ruimen met de komst van deze nieuwe spectaculair ogende achtbaan. Ook al zijn de plannen hiervoor nog niet officieel goed gekeurd, het is duidelijk dat Ship Wreck Falls zijn laatste boottochtjes aan het maken is. De te verwijderen attractie Ship Wreck Falls was één van de allereerste attractie van het Amerikaanse pretpark. Maar de attractie heeft vele jaren gediend en is toe aan vervanging. De GIB past perfect op de vrijgekomen locatie. De zogenaamde footprint van een GIB is niet al te groot, net zoals kleine broer de Boomerang. In Europa staat er slechts 1 model, Stuntfall in Parque Warner, wereldwijd zijn er slechts 4 in operatie, een vijfde is onder constructie in China.

In een recente mededeling werd alvast meegegeven dat de nieuwe achtbaan Goliath zal genoemd worden.