2011-08-ScreechinEagle

Eén van de populairste attracties in LeSourdsville Lake is de houten achtbaan Screechin’ Eagle. Deze achtbaan werd vorige week echter verwijderd uit het park dat sinds 2002 niet meer open ging.

 

Historische achtbaan wordt afgebroken

Eigenaar van het park, Jerry Couch, vertelde alvast dat er veiligheidsproblemen waren om de achtbaan te laten staan. Sinds de sluiting van het park zijn er wel eens individuen die het verlaten park betreden. Hierdoor was er het risico dat er veel beschadiging in het park zou kunnen zijn. Hij voegde er wel aan toe dat sommige onderdelen en de coastertreinen zullen worden geschonken aan het roller coaster museum dat in Arlington zou geopend worden.

Al verschillende jaren werd er gezocht voor een manier om deze achtbaan toch te kunnen bewaren. Er was zelfs even de hoop om de achtbaan te verhuizen naar Lake Winnepesaukah in Chattanooga (Tennessee). Probleem is dat bij een verhuis van een oude achtbaan naar een andere locatie, de achtbaan moet voldoen aan de huidige specificaties. Het was dan ook veel goedkoper om de achtbaan af te breken, en een volledig nieuwe achtbaan te bouwen.

Het park bestaat reeds van 1922 en wisselde doorheen de jaren vaak van eigenaar. In 2000 kocht huidige eigenaar Couch het park over, maar moest eind 2002 de deuren sluiten. De achtbaan was sindsdien in verval geraakt. Screechin’ Eagle is een creatie van John Miller, een legende qua achtbaanbouwer. De houten achtbaan werd gebouwd voor een park in de staat Ohio, maar verhuisde naar LeSourdsville in 1940. De naam Cyclone werd niet behouden, en het park noemde de baan Space Rocket om nadien nog een naamsverandering te krijgen en te worden omgedoopt tot Screechin’ Eagle.