"Coasting For Kids" brengt veel op

2011-08-Coasting4Kids

Meer dan 250 pretparkfanaten hebben op 24 juli een heuse coastermarathon gehouden in de Amerikaanse Cedar Fair parken. Dit alles was voor het liefdadigheidsproject "Coasting For Kids".

 

Meer dan 62.000 dollar ingezameld

In de VS zijn er 11 Cedar Fair parken, en daar werd deze coastermarathon georganiseerd. De deelnemende parken van Cedar Fair zijn Cedar Point en Kings Island in Ohio, het Canadese pretpark Canada's Wonderland in Ontario, Dorney Park in Pennsylvania, Valleyfair in Minnesota, Michigan's Adventure in Michigan, Kings Dominion in Virginia, Carowinds in North Carolina, Worlds of Fun in Missouri, Knott's Berry Farm en California's Great America in Californië.
Nu werd bekend gemaakt dat deze actie meer dan 62.000 dollar heeft opgebracht voor GKTW, Give Kids The World. Dit is een non-profit resort in central Florida waar kinderen met een levensbedreigende ziekte samen met hun familie gratis kunnen genieten van een vakantie.

Vele pretparkfans droegen hun steentje bij. Zo was er Catherine Parkins uit Michigan die meer dan 3000 dollar inzamelde. Zij bereed in Cedar Point 23 keer Magnum en 21 keer Gemini. Haar ritten waren in nagedachtenis van haar broer Erik die in 1992 het leven liet ten gevolge van kanker. Vrienden en familieleden sponsorden haar. Dankzij GKTW kon Erik zijn droom waarmaken om Mickey Mouse in Walt Disney World te bezoeken. Nu kon zij ook de organisatie via deze weg terug bedanken.

"Coasting For Kids" is jaarlijks evenement dat door de Cedar Fair parken georganiseerd wordt. In ruil voor een kaartje van 40 tot 75 dollar, dat volledig naar GKTW gaat, kunnen de parkfans ongelimiteerd genieten van hun favoriete achtbaan. Als aandenken krijgen ze ook een speciaal "Coasting For Kids" T-shirt.