2011-08-SFNO

In het Texaanse stadje Plainview zijn er plannen in de maak om een rollercoaster museum te bouwen. Op dit moment is men volop bezig om een studie te maken om te zien of het project bestaansrecht zou kunnen hebben.

 

Museum over achtbanen in de maak

In ieder geval zijn er al talrijke elementen van historische attracties in Plainview. In dat Amerikaanse stadje bevindt zich ook het in 1965 opgerichte Larson International, een bedrijfje dat vooral boerderijmaterialen maakte en olieringen, maar nu dus ook attracties. Het bedrijfje telt 30 mensen die ontwerpen en de attracties op de testbank leggen.
Momenteel bouwen ze Megawhirl, een nieuwe attractie, uniek in de wereld. Net naast dit bedrijfje stockeert de National Roller Coaster Museum and Archives diverse items die verbonden zijn aan de geschiedenis van verschillende pretparken. Dit gaat van achtbaantreintjes tot heuse attracties die werden verwijderd uit het geteisterde Six Flags in New Orleans.

Jeff Novotny van Larson International is mee de drijvende kracht om samen met ACE (American Coaster Enthusiast) en de raad van National Roller Coaster Museum and Archives een museum op te richten in Plainview.

In de loop van augustus zouden de resultaten van de studie bekend moeten zijn, en zullen we meer inzicht krijgen in het al dan niet opengaan van dit historisch achtbanen-museum.