Freestyle Music Park misschien weer open

2011-08-FreestyleMusicPark

Het voormalige Freestyle Music Park dat ondertussen voor het tweede jaar op rij gesloten is, zou heel misschien de deuren terug openen in 2012. FPI US LLC, die de hypotheek van het park in handen heeft, zou afgelopen week de afscherming van de eigendom door het faillissement afgekocht hebben.

 

Nieuwe toekomst voor voormalig Hard Rock Park?

Er heerst voorzichtig optimisme omtrent Freestyle Music Park: de doelstelling is om het park opnieuw klaar te stomen voor heropening. Het zou voor de regio ook goed nieuws kunnen betekenen. FPI US LLC is alvast niet van plan om het park helemaal zelf te beheren, het is nog op zoek naar een beheerspartner of een exploitatiepartner. Maar het bedrijf staat ook open voor een investeerder die het park zelf wil overkopen. Maar op dit moment is het nog te vroeg om te kunnen zinspelen op een opening: de gesprekken zijn immers nog in een vroeg stadium.

Het muziek-themapark opende oorspronkelijk als Hard Rock Park, een investering van zo’n 400 miljoen dollar, maar al snel werd duidelijk dat het park geen succes was: de bezoekers bleven eerder weg en het park stevende in haar debuutjaar 2008 regelrecht af op een faillissement. Het jaar nadien werd het park overgenomen door een groep investeerders die het park voor slechts 25 miljoen dollar konden overkopen. Het park heropende in februari 2009 als Freestyle Music Park. Maar ook dat werd geen succes. Door de economische crisis en bijgevolg het slechte toeristische seizoen waar de ganse staat mee te kampen had, moest het park weeral dicht. Sindsdien was het prachtig ogende park gesloten voor het publiek en kwam het enkel omwille van rechtzaken nog in het nieuws. In ieder geval was de slechte economische periode maar een deel van de redenen waarom het park minder goed scoorde. Met 40 dollar inkom voor volwassenen en 30 dollar voor de kinderen, kreeg het park de reputatie van een te duur park te zijn.  Zeker in een periode waarin de mensen bezuinigen op reizen.

Nu hoopt men dat een aantal ondernemers uit het Fantasy Harbour-gebied nieuw leven kunnen inblazen in het pretpark. Ook de toeristische sector uit de regio hoopt op dit scenario, zodat omliggende zaken ook opnieuw mee kunnen profiteren van de extra aantrek toeristen. Ondanks vele interesse van andere parken om attracties over te kopen, werd de vraag steeds tegengehouden. De investeerders geven daardoor toch een teken dat ze geloven in het project en haar succes. Op termijn zou het themapark in Myrtle Beach toch moeten kunnen draaien. Tijdens de sluiting van het park, was er steeds een klein team in het park aanwezig om de attracties te voorzien van het nodige onderhoud, zodat ze niet lijden onder de stilstand.