2011-08-StarTrek

De “Trekkies” zullen het nieuws graag lezen, want in 2014 zou er in de kuststad Aqaba in Jordanië een themapark gebouwd worden, die volledig in teken staat van het fenomeen “Star Trek”.

 

Scotty, beam us up… naar Jordanië

De koning van Jordanië, Abdullah II, is een enorme fan van Star Trek. Toen hij nog prins was, had hij zelfs een kleine bijrol in Star Trek: Voyager. Het is dan ook niet verwonderlijk dat één van zijn fondsen, namelijk voor ontwikkeling, één van de grootste geldschieters is, met 1,1 miljard Euro.

Het Star Trek Center zal zich bevinden in het Red Sea Astrarium, het geplande entertainment centrum aan de Rode Zee. Het park zal uiteraard allerlei futuristische en buitenaardse ervaringen aanbieden zoals een ruimtevluchtavontuur.

Naast het Star Trek Center zal er ook ruimte worden gecreëerd om de eigen cultuur in de verf te zetten. Zo zal er een paviljoen komen, waar studenten en zakenmensen meer te weten komen over vormen van groene energie. Maar ook minder educatieve zaken komen aan bod, zoals een theater, luxueuze accommodaties om te overnachten, fijne restaurantmogelijkheden en natuurlijk shopping.

CBS Consumer Products die de licentie van Star Trek in handen heft zal ook voor een uitgebreid aanbod aan merchandising voorzien. Dit varieert van kledij, tot games en collector items.