Slecht weer goed voor indoor-parken

2011-07-PlopsaCijfers

De maand juli was geen hoogvlieger wat het weer betreft, maar enkele indoor-parken hebben alvast geen klagen: ze hebben één van de beste juli-maanden achter de rug.

 

Veel bezoekers in Plopsa-parken en Aquatopia

Zo ook Plopsaland De Panne dat kan terugblikken op een uiterst succesvolle julimaand. De gloednieuwe indoorzone met meer dan 10 attracties,  Mayaland, trok heel wat nieuwsgierigen naar Plopsaland De Panne en vormde dan ook een perfecte verpozing op regenachtige momenten. Het park kende al jaar na jaar stijgende cijfers: de vele evenementen en de innovaties zoals Bos van Plop of Anubis the Ride liggen mee aan de basis van het grote succes. In juli mocht het park maar liefst 240.000 bezoekers begroeten, een stijging van 5% t.o.v. juli 2010 (het vorige record). Hiermee lijkt Plopsaland De Panne op weg om definitief het best bezochte park van België te worden.

In zusterpark Plopsa Indoor Hasselt was men ook bijzonder blij. Het indoorpark scoorde bijzonder hoge toppen in juli en brak bovendien ook alle records! Het Limburgse Plopsa-park verwelkomde de eerste helft van de zomervakantie maar liefst dubbel zoveel bezoekers als in 2010.

2011-07-AquatopiaOok het Antwerpse Aquatopia deelt in de vreugde van het slechte weer. Alhoewel hun bezoekersaantallen van een andere orde zijn in vergelijking met Plopsaland mocht men ook hier vaststellen dat dubbel zoveel mensen de weg naar het Astridplein wisten te vinden. Naast het barre weer, had Aquatopia onlangs ook hun website vernieuwd en is men actief op Facebook. Bovendien verwelkomde de onderwaterdierentuin enkele nieuwe prehistorische bewoners uit de koude dieptes van de oceaan: zo kan men nu een koppel reuzenpissebedden komen bewonderen en vier nautilussen, de enige inktvissoort met een uitwendige schelp.

We hopen alvast voor de outdoor-parken dat de zomer zijn weg vindt in augustus.