30 jaar Dreamworld

2011-07-Dreamworld

Het Australische Dreamworld in Queensland bestaat dit seizoen 30 jaar. Om die reden opende het park eerder al Shockwave, een Disk’0 attractie van Zamperla Rides en the Lair, een paradijs voor exotische dieren, en in september komt er nog een achtbaan bij, BuzzSaw.

 

Nieuwe achtbaan voor Australisch pretpark

2011-07-Dreamworld-nieuwsBuzzSaw zal een SkyLoop Coaster worden van Maurer-Söhne, met de bekende X-coaster cars. De layout is dezelfde als die uit Algau Skyline Park, een grote lus als het ware, met een twist in die lus. Het begint met een 46 meter hoge verticale lift hill, die als een looping doordraait in een zogenaamde heartline roll, dit is een inversie, waarbij de hartlijn van de bezoeker als as dient waarrond de coastertrein draait. Dit element gaat lichtjes afwaarts en eindigt met een halve loop die opnieuw uitkomt in het station. Het is een beetje het kenmerk van dit type attractie. Ook Linnanmäki is een soortgelijke achtbaan, met hogere afmetingen, neergezet.

BuzzSaw zal deel uitmaken van de grote attracties van het park, en de marketingterm van Big 6 zal hierdoor worden uitgebreid naar Big 7… De opening is voorzien voor september, typisch een vakantieperiode in Australië. Dit type attractie is alvast de eerste van dit type down under. De constructie is ondertussen reeds begonnen.

Het park bevindt zich in een gebied waar vroeger goudkoorts heerste, het zogenaamde Gold Rush district. Vanaf de jaren ’80 heeft het park zich hierdoor laten inspireren bij de thematisatie van de attracties. Ook nu wordt een verhaal verteld over onverklaarbare gebeurtenissen die zich voordeden in de late jaren van de 19e eeuw. Men leidt de bezoekers doorheen de gebeurtenissen waarbij feiten en fictie doorheen elkaar vloeien.