2011-07-RuslandThemapark

Het concept van het nieuwe Russische resort Magic World Russia bevat diverse hotels, een shopping gelegenheid, restaurants en entertainmentmogelijkheden, en vooral een pretpark vol magie en spectaculaire attracties.

 

Groots Russisch resort op komst

Het idee is voortgevloeid uit een samenwerking tussen Rusland en verschillende Amerikaanse bedrijven, die in Californië gelegen zijn en gebundeld in 1 groep, Moschanko Investment Group (kortweg MIG 2000). De Algemeen directeur, Gennady Moshkovich, heeft al bijzonder veel ervaring om projecten in Rusland uit te tekenen. Zijn expertise vormt dan ook de drijvende kracht achter dit project om Magic World Russia werkelijkheid te laten worden.

Het ganse project zou zo’n 2,5 miljard dollar kosten, maar men hoopt de investering toch snel terug te winnen: men mikt immers op 10 tot 12 miljoen jaarlijkse bezoekers. Wat uniek aan het park wordt, is een gedeelte voor kinderen, die speciale aandacht nodig hebben. In deze Wereld zonder Grenzen kunnen kinderen met fysieke of mentale handicappen volop genieten van attracties die speciaal zullen ontworpen zijn om tegemoet te komen aan deze groep kinderen, zodat ook zij kunnen genieten van een dagje pretpark, uiteraard op zo’n manier ontworpen dat de veiligheid boven alles gegarandeerd blijft..
 
“Iedereen die betrokken is in het project van Magic World Russia, wil ervoor zorgen dat ieder gezinslid van onze bezoekers zich kan amuseren, en een magische dag kan beleven. Het resort dat we voor ogen hebben, zal uitblinken in klasse. We hebben ons project reeds met succes gepresenteerd aan de lokale Russische zakenwereld en aan de regeringspartijen.”, aldus Moshkovich.

De afgelopen jaren zijn er verschillende investeringen geweest in Rusland om het imago van het land wat op te smukken, denk aan de Winterspelen die weldra in Sochi zullen plaats vinden.
Moshkovich erkent dat reeds vele themapark-projecten gesneuveld zijn in Rusland. Dit omwille van diverse factoren. Hij is ervan overtuigd dat hij al die klippen kan omzeilen en het project succesvol kan maken. Ondertussen zijn er de laatste jaren veel meer investeringsmogelijkheden bijgekomen, in Rusland, alsook zijn de meeste inkomens van de mensen ondertussen gestegen. Hierdoor gelooft Moshkovich dat zijn product wel kan verkocht worden aan de Russische inwoner, ook omdat elke familie kan aangesproken worden, omwille van de diverse concepten die hun themapark rijk zal zijn.

Het ganse project zal worden bijgestaan en uitgetekend door Goddard Group, een bedrijf dat eerder al ervaring had met onder meer Universal Studios, Six Flags Corporation, Warner Bros. en Paramount Parks. Langs de operationele kant wordt beroep gedaan op ProFun Management Group, tot voor kort ook verbonden aan Ferrari Park in Abu Dhabi. Voor het creatieve wordt beroep gedaan op Brand Studios. Verder is er het eerder familiaal gerichte park Magic Family Park. Zoals eerder gemeld is er ook het World Without Boundaries Special Needs Children's Park. In Nanopolis Children's Park krijgen we een Russische variant van Technopolis. Er zal ook een waterpark worden geopend, alsook een Park Russia, dat de folklore en cultuur van gans Rusland wil naar voor brengen, gaande van de Poolactiviteiten, tot de ruimtevaart. Daarnaast zal er ook een adrenaline gevuld park komen met de naam Thrill Ride Park. Voor de sportievelingen is er Extreme Sports Park, met onder meer muur-klimmen, skating, indoor ski,…
Het resort zal ook een rustgevend park bevatten, met als hoogtepunt een symfonie van fonteinen. Ook zal er in Winter Garden Magic Fountain Park mogelijkheden zijn voor parades en nachtelijke activiteiten.
Mensen die houden van shoppen en eten kunnen terecht in St. Petersburg City Street. Ook zal er een groots amfitheater gebouwd worden, die 15000 zitjes zal bevatten voor concerten.