Adventure World Warsaw in 2014

2011-07-AdventureWorldWarshaw

In het Poolse Grodzisk Mazowiecki, zo’n 30 km ten zuidwesten van Warschau, komt een groots themapark/resort, namelijk Adventure World Warsaw. Dit maakte ontwikkelaar Las Palm bekend op een persconferentie.

 

Super resort in de maak in Polen

Het ganse gebied is zo’n 240 ha groot, en dat resort zou naast een themapark ook een waterpark, twee hotels met zo’n 800 kamers en een gans entertainment gebied met onder meer restaurants krijgen.
Las Palm zou het resort graag plaatsen op een niveau als Efteling of Alton Towers. Men hoopt alvast om jaarlijks 2 miljoen bezoekers te lokken, vanuit Polen (38 miljoen inwoners), of vanuit de omringende landen.

Ondertussen werden reeds verschillende investeerders aangetrokken om 400 miljoen Euro te investeren in dit project. Internationale bedrijven zoals Jora Vision, Vekoma Rides Manufacturing, Hafema, AGS Architects en International Destination Strategies werden ook al gecontracteerd voor attracties en thematisatie. Het themapark zelf zou in teken staan van een wereld vol legendes, die in 5 verschillende zones wordt ingedeeld: “Polski” Plaza, Adventure Harbour, Creature Lagoon, Castle Island en the Land of Legends. Het park zou in 2014 reeds openen met zo’n 25 state-of-the-art attracties, gaande van rollercoasters tot familie-boottochten. Voor de kinderen zullen er indoor-speelgebieden, waardoor het park ook een gans jaar zal kunnen opengesteld worden voor het publiek. Daarnaast plant men ook interactieve shows en animaties. Constructiewerken zouden volgend jaar al aanvangen, aldus Peter Jan Mulder, de algemeen directeur van Las Palm. Het ganse project zou zo’n 1000 nieuwe jobs betekenen. In een tweede fase wil men nog een tweede themapark openen en een luxueus welness center. Ook plant men het entertainment dorp sterk uit te breiden en er ook een zakencentrum van te maken.